Goed om te weten

We zien het steeds vaker, versteende voortuinen. Naast dat het misschien wat saai is, brengt het ook andere moeilijkheden met zich mee. Zo kan een versteende voortuin in de zomer ontzettend warm worden. Die hitte merk je ook in je huis. Met een hevige regenbui kan het water niet de grond in. Regenwater komt daarmee in ons riool terecht. Dat is jammer, want dat is niet goed voor de kwaliteit van het water. En een stenen tuin is ook niet goed voor onze insecten, het gaat bijvoorbeeld helemaal niet goed met de vlinders in Nederland. Met een groene tuin vol bloemen, krijgen zij meer kans om te overleven!

Doe je ook mee met deze winactie? Houd dan rekening met een paar spelregels:

  • Spelregel 1: je voortuin moet zichtbaar versteend zijn
    Ligt je hele voortuin vol met stenen? Mooi, dan mag je meedoen! Ligt hij halfvol met stenen? Nou, dan ook nog wel. Maar is hij eigenlijk al groen en weinig versteend? Dan ben je al goed bezig en kun je helaas niet meedoen! Met onze welkomstkaarten kun je nog wel wat inspiratie op doen, je vindt ze op deze pagina.
  • Spelregel 2: je voortuin moet aan de openbare weg liggen
    Omdat we willen dat je buren óók een groene voortuin willen na het zien van jouw tuin, moet je tuin wel zichtbaar zijn in de buurt. Een omheinde voortuin en een balkon kun je helaas niet opgeven voor de campagne.
  • Spelregel 3: je bent bereid om te leren hoe je de tuin kunt onderhouden
    Een groene tuin vraagt wel wat liefde en aandacht. Om hem zo lang mogelijk groen te houden vinden we het belangrijk dat je je voortuin ook wilt onderhouden.

Alle actievoorwaarden vind je hier.


Aan Natuur voor elkaar werken mee