Workshop Broeihoop maken voor de Ringslang

Kom jij weleens een Ringslang tegen? Als je in waterrijk gebied woont, misschien wel. Vroeger kwam deze voor mensen onschuldige slang veel voor in waterrijke gebieden. De Ringslang is voor voedsel afhankelijk van grotere doorgaande watergangen. Ook moet er begroeiing langs de oevers beschikbaar zijn om te schuilen. Maar omdat we ons land zo netjes onderhouden, heeft deze slang het moeilijk. De plekken om zich te verstoppen en eieren te leggen worden steeds minder. We willen deze slang graag ‘een handje’ helpen door het aanleggen van broeihopen. Hier kunnen ze hun eieren in leggen of een overwinteringsplek in vinden. Doe je mee?

We organiseren op drie verschillende locaties in Overijssel een workshop van ca 2,5u. Eerst wordt er wat verteld over de Ringslang en hoe je een goede broeihoop maakt. Daarna gaan we aan de slag om er gezamenlijk één te maken. De workshoplocaties zijn in Hoonhorst, Raalte en Giethoorn. 

In onze speciale brochure over de Ringslang en het aanleggen van een broeihoop kun je alvast inspiratie opdoen. Zo kun je zelf al aan de slag gaan!

Helaas zijn deze workshops tot nader bericht uitgesteld i.v.m. maatregelen rondom het corona-virus. We hopen dit najaar alsnog de workshops te kunnen organiseren.


Aan Natuur voor elkaar werken mee