Achtergrondinformatie

Groen! Groener! Groenst! is een jaarlijkse prijsvraag, die als doel heeft om natuur en inwoners van Overijssel dichter bij elkaar te brengen. Inwoners van Overijssel worden uitgedaagd om na te denken over hoe natuur een plek kan krijgen in hun eigen leefomgeving. Daarmee is het een herkenbare actie die past bij de ambitie van het Koersdocument Natuur voor Elkaar. 

 De vier voorgaande Groen Groener Groenst edities waren een groot succes. Er is veel bekendheid gegeven aan de prijsvragen in de media. Vooral de lokale media hebben in de laatste editie veel aandacht gegeven aan de ‘eigen’ straten die meededen aan de prijsvraag. Zo is het thema van afgelopen jaar ‘Vergroening van de eigen straat’ goed verspreid over de provincie.

 Bij de nieuwe editie is het voorstel om de prijsvraag te richten op de sportclubs in Overijssel met als thema ‘De groenste sportclub van Overijssel' met de nadruk op realisatie van meer biodiversiteit op sportterreinen/-locaties. 


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee