Recept bramenijsjes

In deze hittegolf delen we graag dit recept voor bramenijsjes met je. Eerst de natuur in om bramen te plukken (die zijn er nu volop!), daarna afkoelen met een heerlijk ijsje. Enjoy! 

Ingrediënten (voor ongeveer 5 ijsjes)

  • 300 gram bramen
  • 75 ml water
  • 25 gram suiker
  • 1 el citroensap

Zo maak je ze 

Pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk de puree erdoor zodat je de pitjes eruit haalt.

Los de suiker op in het water, voeg daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree, roer tot een egaal mengsel.

Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is je ijsje na ongeveer 6-7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt, moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.

Je kunt deze bramen ijsjes ook zonder suiker maken, ze zullen dan alleen wat harder zijn en een grovere structuur hebben. Voor een gulden middenweg kun je eventueel ook honing gebruiken. 

Bron: Laura's Bakery



Aan Natuur voor elkaar werken mee