Heb jij ook weinig aan je tuin gedaan deze winter?

Heerlijk toch? Niet hoeven bukken, harken, zwoegen en ploegen om de tuin ‘winterklaar’ te maken. In plaats van buiten in de kou werken op je vrije dag, is het toch juist veel gezelliger om met het hele gezin iets te ondernemen. Ben jij ook lekker het bos in geweest voor een stevige winterwandeling? Of heb je met je kinderen winterdecoraties geknutseld van gevallen dennenappels en kastanjes? Dan heb jij echt optimaal van de natuur genoten. 

Door niks aan je tuin te doen, ben je juist een echte natuurliefhebber geworden!

Het lijkt misschien tegenstrijdig om weinig aan je tuin te doen, omdat van vroeger uit het idee bestaat dat een tuin opgeruimd en kaal de winter in moet. Maar heb jij even geluk, want dat hoeft helemaal niet meer! Dit betekent dus extra tijd voor familie, vrienden en andere leuke dingen. En het is echt niet zo erg als je tuin hierdoor even iets minder opgeruimd is.  

Want naast dat het alleen maar voordelen voor jou met zich meebrengt, zijn de planten en dieren in jouw tuin hier ook heel blij mee. De egels hebben nu namelijk een heerlijke plek om hun winterslaap te houden. De padden en kikkers kunnen ook veilig wegkruipen onder een hoopje modder en bladeren en met een gerust hart hun ogen sluiten. En de planten en bomen krijgen nu ook genoeg voeding en zullen deze winter geen vorstschade oplopen. 

Dus heb jij ook niks aan je tuin gedaan deze winter? Dan ben je een echte natuurliefhebber!  


Aan Natuur voor elkaar werken mee