8 gezinsspellen voor in de winter

De dagen zijn korter en kouder en je hebt misschien niet altijd zin om met je kinderen de kou in te gaan. Daarom hebben we de leukste gezinsspellen op een rijtje gezet om toch een gezellige middag of avond te beleven. Ook leuk als cadeau inspiratie voor kerst!


1. Commando pinkelen: 

Bij commando pinkelen is één persoon de leider die zegt wat de rest van de groep moet doen. Maar de rest van de groep moet alleen dit commando uitvoeren wanneer de leider ook echt ‘commando’ zegt. Wanneer de leider geen ‘commando’ zegt en jij de opdracht wel uitvoert, dan ben je af. Tegenwoordig is dit spel er ook als echt kaartspel. Erg leuk met dierenplaatjes en verschillende kleuren. Dus je moet goed opletten! 


2. Halli Galli: 

Een kaartspel waarbij je vliegensvlug op een bel moet slaan wanneer er 5 dezelfde (niet meer en niet minder) vruchten op de kaartjes staan die open op tafel liggen. Erg spannend kaartspel waarbij uiterste concentratie nodig is. 


3. 30 seconds: 

Probeer tijdens dit spel binnen 30 seconde zo veel mogelijk voorwerpen, mensen, plaatsen of andere dingen te omschrijven zonder daadwerkelijk te noemen wat je omschrijft. Goed opletten dus bij dit spel!


4. Speed cups: 

Zet bij speed cups zo snel mogelijk de verschillende kleuren cups in de goede volgorde zoals ze op de kaartjes staan afgebeeld. Degene die dit als eerste heeft gedaan, heeft gewonnen en mag het kaartje houden. Wie aan het eind van het spel de meeste kaartjes heeft, heeft gewonnen! 


5. Trap er niet in: 

Een hilarisch spel waarbij je geblinddoekt over een mat moet lopen waar allemaal poepjes op liggen. De poepjes zijn gemaakt van kleine bergjes klei in de vorm van drollen. Soms mogen de spelers de drollen anders neerleggen, weghalen of toevoegen. Met dit spel heb je gegarandeerd een hele grappige middag. 


6. Cluedo Junior: 

Met dit spel kun je raadsels oplossen als een echte detective. Je kunt dit spel winnen door erachter te komen wie er al van de taart heeft gegeten voor het eten, wat deze persoon erbij heeft gedronken en wanneer deze persoon dit allemaal heeft gedaan. 


7. Stef Stuntpiloot: 

Stef is niet de beste vlieger en daarom heeft hij hulp nodig. Je moet er bij dit spel voor zorgen dat Stef niet de kippen van het stokje af vliegt. Als je al je kippen toch kwijt bent omdat Stef ze eraf gevlogen heeft, heb je helaas verloren!


8. Wie is het: 

Een erg leuk raadspel waarbij je erachter moet komen ‘wie het is’ door ja en nee vragen te stellen. Je kunt het nu zelfs met afbeeldingen van mensen of van dieren spelen! 
Aan Natuur voor elkaar werken mee