De leukste gezinsspelletjes voor buiten

Binnenkomen met koude handen en een rode neus, en dan lekker opwarmen met warme chocolademelk, hoe fijn is dat? Wij geven je tips voor gezinsspelletjes die je zelfs in de winter buiten kunt doen.

 1. Kubb
  Kubb is een spel voor buiten, waarbij je houten blokken omgooit door er houten stokken tegenaan te gooien. Je hebt het vast anderen al eens zien doen. Een erg leuk spel voor jong en oud!

 2. Mölkky
  Mölkky is een Fins spel, wat lijkt op Kubb. Mölkky lijkt echter meer op bowlen: probeer zoveel mogelijk staven om te gooien.

 1. Reuze yahtzee 
  Reuze yahtzee is heel simpel: je hebt er alleen vijf reuzedobbelstenen en een yahtzee scoreblok voor nodig. In plaats van binnen aan tafel, speel je het nu actief buiten!

 2. Stoepdarten
  Ieder neemt zijn eigen kleur steentjes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eerst steentjes te verzamelen en deze te verven, maar misschien verzin je zelf een andere creatieve oplossing!

  Teken een dartbord van drie cirkels op de stoep. De binnenste cirkel is 100 punten, de middelste 25 en de buitenste cirkel is 10 punten. Ga op ongeveer 2 meter van de cirkels staan en gooi nu één voor één de steentjes in de cirkels. Je krijgt alleen maar punten als de steentjes in de cirkels blijven liggen, niets als het steentje in de cirkels ketst en er dan weer uit springt. Na tien beurten worden alle punten opgeteld en degene met de meeste punten heeft gewonnen.

 3. Jeu de boules 
  Dit spel kent iedereen wel! Als je geen jeu de boules-baan in de buurt hebt, kan dit natuurlijk ook gewoon in de tuin. Je kunt provisorisch een jeu de boules baan afzetten in het gras of in het zand. Als je echt handig bent, kun je ook zelf een jeu de boulesbaan maken! Op de website van groei en bloei vind je daarvoor handige instructies.

 1. Beanbag gooien 
  Bij dit spel gooi je de zakjes door het gat in de houten plank. Gooi zoveel mogelijk zakjes in het gat en je wint!

 1. Ringwerpen
  Dit spel is simpel en leuk voor jong en oud: gooi de ringen om de stokken heen en verdien punten. Degene met de meeste punten wint.

Meer tips? Like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van al onze updates.
Aan Natuur voor elkaar werken mee