De leukste winkelsteden in Overijssel

Of je nou nieuwe kleding wil, een nieuwe interieur of gewoon gezellig rond wil kijken… een dagje winkelen is een goed idee! Het geeft je ook de mogelijkheid om er een gezellig dagje weg van te maken samen met je familie. Rondsnuffelen in winkels, lekker een kopje koffie drinken en een taartje eten - wie zegt daar nou nee tegen?

In Overijssel zijn er veel steden waar je erg leuk kan winkelen. Hieronder hebben we er een paar opgenoemd voor je!

Deventer

Deze stad is een genot voor het oog: gezellige winkelstraatjes, leuke winkels, historie. Wat betreft winkels is er voor ieder wat wils. Er zijn speciaalzaken te vinden, maar ook conceptstores, boetiekjes en grotere merken. Deventer staat bekend als de ‘koekstad’, vergeet dus vooral niet om naar koekwinkel Bussink te gaan! Ook is er genoeg mogelijkheid om even lekker uit te rusten en wat te drinken of te eten. Dit is leuk om te doen in de mooie oude winkelstraatjes of aan de grote stadspleinen.

Als je van unieke en verrassende winkels houdt, dan rijden wij aan om de VVV-wandelroute door de stad te lopen. Hier vind je 75 kleine bijzondere winkeltjes die je gezien moet hebben! De route kan je hier vinden, of in de VVV-winkel in Deventer.

Zwolle

Ook in Zwolle is het geen straf om rond te lopen. In de historische binnenstad winkel je tussen monumentale gebouwen en langs pittoreske grachten. Je komt veel verschillende soorten winkels tegen, vooral in de grootste winkelstraten: de Diezerstraat en de Sassenstraat. Je ziet grote merken maar ook conceptstores, vintage-winkeltjes en hippe boetiekjes. Ook zijn er vele koffiezaakjes te vinden. Super leuk voor een middagje weg dus!

Enschede

Dé winkelstad van Oost Nederland! Ook Enschede is erg veelzijdig: lokale speciaalzaken en charmante boetiekjes, maar ook de grote namen hebben een plekje in de stad. Veel daarvan vind je aan het van Heekplein. Ook zijn er in Enschede meerdere woonwinkels te vinden. Wij raden de winkelroute in Enschede aan: alle leuke winkels op de route! Je vind ‘m hier. Vergeet niet om aan het einde van de dag een Twents biertje te drinken op de Oude Markt!

Hengelo

Ook al zal Hengelo niet meteen bij je opkomen als je aan winkelen denkt, toch heeft dit gezellige stadje veel te bieden voor shoppers. Er zijn bekende winkels te vinden en heel veel leuke lokale boetiekjes. Ook is er een overdekt winkelcentrum, De Brink, ideaal dus voor de regenachtige dagen! Als het nou wel lekker weer is, kun je ook hier heerlijk op een terrasje zitten.

Kampen

Nog een stad waar je misschien niet direct aan denkt, maar die wel heel erg de moeite waard is! Kampen heeft (naar eigen zeggen) de langste winkelstraat van Nederland. In de Oudestraat worden hippe boetiekjes afgewisseld met trendy woonwinkels en exclusieve speciaalzaken. Duik ook af en toe een zijstraatje in, want ook in de Geerstraat en Broederstraat vind je een aantal leuke winkeltjes. Even een shoppauze inlassen? In het midden van de winkelstraat ligt het gezellige horecaplein de Plantage. Of bekijk de mooie stad eens vanaf het water tijdens een rondvaart over de IJssel.


Meer tips? Like onze facebookpagina en blijf op de hoogte van al onze updates.


Aan Natuur voor elkaar werken mee