Lekker recept voor een picknick #inhetbos

We delen een lekker recept met je om mee te nemen bij je picknick onder een boom in jouw buurt. Genieten op een kleedje #inhetbos. Eventjes de keuken induiken en dan met een mand vol lekkers op pad. Enjoy!

Gezellige pannenkoekrolletjes met jam of Nutella en vers fruit 

Dit recept is voor 8 stuks

Ingrediënten

200 gr bloem
2 eieren
500 ml melk
snufje zout
boter om te bakken
Nutella chocopasta
Jam
Paar bramen
Paar aardbeien
Paar stukjes mango
Paar druiven (of ander fruit)

Materialen

8 sateprikkers 

Bereiding

Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. 

Draai hem om en bak ook de andere zijde licht bruin. Herhaal dit totdat je ongeveer 4 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen. Besmeer 2 pannenkoeken met chocopasta en de andere 2 met jam. Rol ze voorzichtig op en snijd ze in plakjes. Rijg de pannenkoekrolletjes met het verse fruit aan de spiezen.

Wil je ze een dag van te voren klaar maken, besmeer de pannenkoeken en rol ze op en wikkel ze in folie en leg in de koelkast. Snijd ze pas op de dag zelf in stukjes en rijg ze aan de prikker.

Kijk voor nog meer leuke picknick-recepten op de website van Leuke Recepten, waar ook ons recept vandaan komt.


Aan Natuur voor elkaar werken mee