Samen schaatsen: hoe en waar?

De winterkou, warme chocomel en schaatsen zijn drie dingen die perfect samen gaan als de wintermaanden weer zijn aangebroken. En laten wij hier in Overijssel nu ontzettend veel mooie plekken hebben waar je kunt schaatsen om zo het ultieme wintergevoel te beleven.


  • De Weerribben Wieden: zodra het vriest verandert de Wieden in het mooiste schaatsparadijs van Nederland. Hier kun je urenlang over uitgestrekte vlaktes, vaarten en sloten glijden en kom je op plekken waar je normaal niet kunt komen. 

  • Giethoorn: wanneer het stevig vriest kun je ook geweldig schaatsen in Giethoorn. Tip: ga schaatsen in Giethoorn-Noord en niet in -Zuid. In Noord zijn namelijk minder bruggen waar je voor moet bukken en minder vlonders waar je over kunt struikelen. 

  • Haaksbergen: op de schaatsbaan in Haaksbergen kun je schaatsen op natuurijs. Op deze schaatsbaan kan alleen geschaatst worden wanneer het vriest. Dus houd de website van de schaatsbaan hiervoor in de gaten. 

  • De Scheg in Deventer: vriest het buiten nog niet genoeg, maar wil je toch schaatsen? Ga dan naar Deventer, want daar vind je kunstschaatsbaan de Scheg. En heb je even genoeg van het schaatsen? Dan kun je hier ook een heerlijke kop warme chocomel drinken in het schaatscafĂ©! 
Aan Natuur voor elkaar werken mee