Top 5 leukste voorleesboeken

Niks fijner dan samen onder een dekentje op de bank een boek lezen. Vooral als het buiten stormachtig weer is. Warme chocolademelk er bij en voorlezen maar! Wij zetten onze top vijf kinderboeken over natuur voor je op een rijtje. Om heerlijk bij weg te dromen. En vast plannen te maken voor buiten. Want door de plassen stampen is stiekem ook heel leuk! 

Gruffalo herfst natuurspeurboek - Julia Donaldson

Ook leuk in de andere seizoenen! Trek je laarzen aan, pak je jas en vergeet vooral je Natuurspeurboek niet! Dacht jij dat het donkere bos alleen bestaat in het boek van de Gruffalo? Mooi niet! Ook jij hebt zo'n spannend woud in de buurt, waar je op natuurspeurtocht kunt gaan. 

Zeg kleine vleermuis, wat eet jij veel - Vera de Backker en Sabine Wisman

Leuk en leerzaam prentenboek over dieren in de natuur voor peuters en kleuters. Thema's: slapen, bedtijd. Met luisterboek & meezingliedje. Floep is klein en toch reuze stoer want hij kan al vliegen. Hij heeft honger en wil drinken bij mama vleermuis maar mama is er niet. Floep gaat zoeken. Alleen... waar is ze? 

Het bijzondere beestjes boek - Yuval Zommer

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren in een rijtje? Lees het allemaal - en nog veel meer - in dit bijzondere beestjesboek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes... Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben? 

Erik of het klein insectenboek - Godfried Bomans

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht. Het verschil tussen mensen en insecten is niet zo groot. Dat ontdekt Erik Pinksterbloem als hij op een nacht een schilderij boven zijn bed in stapt. 

Het heel grote vogelboek- Bibi Bumon Tak

De klassieker Nederlandsche Vogelen nu ook voor kinderen Ontdek alles over de grote bonte specht, de nachtegaal en de grutto. Lees meer over de houtsnip, de klapekster en de winterkoning... En word een echte ornitholoog! Geniet van de prachtige afbeeldingen uit Nederlandsche Vogelen (Nozeman en Sepp). Het eerste standaardwerk over de avifauna van Nederland en een van de mooiste werken uit de geschiedenis van onze boekdrukkunst. 


Aan Natuur voor elkaar werken mee