Maak je tuin kerst-proof

Binnen is een kerstsfeer hartstikke leuk, maar je tuin kan net zo gezellig zijn! Als je lekker warm binnen zit en je kijkt naar buiten, dan zie jij toch ook het liefst gezelligheid? Daarom zijn hier wat tips om je tuin kerst-proof te maken.

Hang lichtjes op

De eerste en meest logische stap is: lichtjes ophangen! Alle ruimtes worden meteen een stuk gezelliger met leuke lichtjes. Dit kan in alle kleuren, vormen en maten. Wat jij mooi vindt! Lichtjes kun je hangen in bomen, in heggen en aan hekken. Tip: heb je geen stroom buiten? Gebruik dan lichtjes op batterij. Met een timer kun je ervoor zorgen dat de lichtjes iedere dag automatisch uit en aan gaan.

Zet kerstgroen neer

Kerstgroen met wat kerstversiering fleurt je tuin ook op. Dit kan in de grond, maar nog makkelijker is in plantenpotten. Je kan er een slinger in hangen, kerstballen of zelfs een kaars in zetten. Super gezellig! Tip: laat losse bladeren en takken in de tuin liggen of veeg ze bij elkaar op een hoop. Als je er dan een paar kerstige decoraties bij, naast of in zet, geeft een fijne winterse sfeer!

Versier je voordeur

Een leukere entree dan een versierde entree is er niet, toch? Dat vinden wij ook! Hang bijvoorbeeld een kerstkrans aan je voordeur, zet potten met kerstgroen neer of zet zelfs een klein kerstboompje neer met lichtjes erin. Je kan je fantasie op de vrije loop laten gaan, want zo ongeveer elk item ziet er leuk uit met kerstversiering. Kijk bijvoorbeeld naar de regenlaarzen die omgetoverd zijn tot een kerststukje!

Decoratie-items neerzetten

Dit kan ontzettend veel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ladder die je versiert met kerstballen en takjes, kerstfiguren die licht geven of kerstkabouters. Er zijn eindeloze mogelijkheden!

Bron foto's: Pinterest


Aan Natuur voor elkaar werken mee