Tijdens de koudere maanden nog steeds van je tuin genieten: 5 voorbeelden

Je tuin is niet alleen maar leuk als het warm is! Ook in de winter kan je het gezellig maken en ervan genieten. Hier zijn vijf voorbeelden hoe je jouw tuin ook leuk maakt met kou.

 1. Creëer je eigen warmte
  Een van de grootste redenen om niet in de tuin te gaan zitten in de herfst of winter is toch echt: het is te koud. Maar dit is op te lossen! Maak een vuurkorf, vuurplaats of plaats een houtkachel voor winterse warmte en gezelligheid.

  bron: links, rechts
 2. Dekentjes, kussentjes en nog meer dekentjes!
  Een gezellig zithoekje doet veel! Maak een comfortabele zithoek met veel kussentjes en warme dekentjes waar je lekker onder kan wegkruipen. Natuurlijk mooi te combineren met de vuurkorf.

  bron: links, rechts
 3. Vrolijke bloempotten
  Wat meer vrolijkheid tijdens het koude weer? Dat kan je heel gemakkelijk doen met bloempotten in leuke kleurtjes! Heel makkelijk, maar het geeft je tuin of zithoek echt een boost.
  Knutseltip: koop terracotta potten en beschilder deze samen met je kind(eren)!

  Bron: links, rechts
 4. Gezellige verlichting
  Sfeervolle lichten doen ook veel aan hoe je tuin er uit ziet. De koudere maanden zijn vaak ook de donkere maanden, dus dat betekent dat we wel wat extra licht kunnen gebruiken. Hang door je hele tuin gezellige lantaarns en lichtsnoeren op en het ziet er binnen een mum van tijd uit als een gezellig restaurantje ;)


  Bron: links, rechts
 5. Illustraties of tekeningen ophangen
  Decoratie aan de muur is nooit verkeerd! Het voegt veel toe aan de sfeer en je kan het helemaal zelf bepalen: veel of weinig kleur, mooie foto’s, tekeningen van je kind(eren), illustraties, leuke teksten, en ga zo maar door! Super makkelijk en leuk.

  Bron: links, rechts

Aan Natuur voor elkaar werken mee