De leukste uitjes in de kerstvakantie

Het is kerstvakantie! Wat ga jij doen? Wij zetten de leukste tips om te doen in Overijssel voor je op een rijtje. De kerstvakantie is bijna te kort, je hoeft je niet te vervelen! 

Natuurspeeltuin 

Kunnen jij en je kinderen wel een beetje tegen kou? Dan is een natuurspeeltuin een hartstikke leuk dagje uit! Handschoenen aan, muts op en gaan met die banaan. Op boomstammen klimmen, over plassen heenspringen: hier kunnen kids hun energie wel kwijt. En achteraf lekker opwarmen met een kopje warme chocolademelk. Ga bijvoorbeeld naar het Stroinksbos in Overijssel, heerlijk natuurlijk spelen!

Kerstlichtshow

Houdt jouw kind ook zo van alles wat straalt en schittert? Dan is een bezoek aan een lichtshow een heel leuk uitje. Door het hele land zijn verschillende lichtshows te zien. Kerstbomen, ramen, deuren en hele straten zijn dan uitgebreid verlicht. 

IJsbeeldenshow 

Maak een “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van  ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Bezoek het Nederlands IJbeeldenfestival in Zwolle! De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Skiën, snowboarden of schaatsen

Heb je al iets oudere kinderen? Dan is het heel tof om te gaan skiën of snowboarden in een van de indoor hallen in Nederland. Met een beetje geluk valt er genoeg sneeuw deze winter, dan kan je gewoon in de heuvels of duinen aan de gang! Of ga schaatsen in één van de ijsbanen in Overijssel, zoals de Scheg in Deventer. Lekker actief bezig zijn samen! 

Kindertheater 

Zit je het liefst binnen zitten met dit koude weer, maar wil je wel de deur uit? Dan is het onwijs leuk om naar een kinder theatervoorstelling te gaan! Een leuk uitje dat niet de hele dag duurt. In Overijssel zijn verschillende theaters met kindervoorstellingen te vinden. 

Boswandeling

Ook heerlijk om in de kerstvakantie te doen: een boswandeling met het hele gezin in de frisse winterlucht. In Overijssel zijn verschillende wandelroutes die iedereen vol kan houden. Bijvoorbeeld langs kasteel Eerde, vlakbij Ommen, of in de Kaapse Bossen. Nog meer wandelingen vind je hier.

Meer tips? Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van al onze updates.Aan Natuur voor elkaar werken mee