Toe aan een weekendje weg? 5x weekendjes weg in eigen provincie

Even toe aan een weekendje weg, maar wil je liever niet te ver reizen? Ga dan een weekendje weg in eigen provincie! Overijssel kent vele mooie plekken die voor iedereen binnen het gezin iets leuks te bieden hebben! 

 1. Giethoorn
  Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Een plek waar je ooit in je leven geweest moet zijn! Je kunt er met een bootje (punter) door de grachten varen, maar je kunt er ook heel mooi wandelen en fietsen. En als je toch in Giethoorn bent, ga dan ook naar het Nationaal park Weerribben-Wieden. Dit is namelijk het grootste veengebied van Noordwest-Europa!
 2. Kampen
  Kampen is een prachtige stad die al eeuwenoud is. Hier is dan ook genoeg te doen om een heel weekend te vullen. In de middeleeuwen was Kampen een welvarende handelsstad van vissers, kooplieden en ambachtslui. Zo vind je in deze Hanzestad nu meer dan 500 monumenten!
 3. Zwolle 
  Zwolle is nog zo’n mooie Hanzestad. Een energieke stad met ook hier weer een rijke geschiedenis. Van een prachtige stadswandeling tot ouderwetse snoepwinkeltjes en een van de mooiste boekwinkels van Nederland, je vindt het allemaal in Zwolle!
 4. Het hof van Twente 
  Hof van Twente is misschien wel een van de best bewaard gebleven cultuurhistorische gebieden van Nederland. In dit gebied liggen zeven kastelen heel compact bij elkaar en staan ze er nog precies zo bij zoals ze eeuwen geleden werden gebouwd.  
 5. Salland   
  Tussen de rivier de IJssel en het Nationaal park de Sallandse heuvelrug, ligt dit unieke vakantiegebied. In deze regio zijn veel gezellige dorpjes te vinden en kun je een bezoekje brengen aan de Hanzestad Deventer!

Aan Natuur voor elkaar werken mee