Is jouw kind jarig met koud weer? 5 ideeën voor een origineel kinderfeestje!

De winter is koud, dan moet een kinderfeestje toch binnen? Zeker niet! Binnen zijn genoeg leuke dingen te doen, maar buiten kan je ook hele leuke feestjes geven. Een winters spektakel van een kinderfeestje is namelijk super leuk. Om jou wat inspiratie te geven hebben wij wat leuke dingen verzameld die je kan doen in de winter!

1. Schaatsen en Spelen

Wel binnen, maar ook koud! In Deventer kun je gezellig met zijn allen gaan schaatsen bij Kunstijsbaan De Scheg. Ook is er een grote winterse speeltuin, dus dikke pret is gegarandeerd! De Scheg biedt een kinderfeestmenu aan, met onder andere een groepsfoto, eten en een cadeautje voor de jarige. 

2. Thuis themafeestje

De winter geeft veel mogelijkheden om een tof themafeest op te zetten. Wat dacht je van eskimo’s, iglo’s, ijsberen en pinguïns? Je kan dit zo gek maken als je zelf wilt - van uitnodigingen in stijl tot je hele huis versieren. Veel leuke kinderspelletjes kunnen omgetoverd worden in winterstijl, zoals rendiertje prik in plaats van ezeltje prik. En vergeet de warme chocolademelk met slagroom niet! Tip voor avondeten: pannenkoeken met sneeuw (poedersuiker dus).

3. Bosfeestje met speurtocht

Wat is er leuker voor kinderen dan urenlang rondstruinen in het bos? Maak bijvoorbeeld een speurtocht (tip: maak dat met Troovie) en laat kinderen zoeken naar een schat. Doe wedstrijdjes boomhangen, heuvelrollen en tikkertje of verstoppertje. Hartstikke simpel maar o zo veel pret! Als alle kinderen met rode neuzen en koude handen klaar zijn met spelen, kun je bijvoorbeeld in het bos gaan picknicken met warme chocolademelk met slagroom, thee en broodjes knakworst. Of je haalt ze lekker naar binnen voor een warm drankje, hapje en je zet een leuke film op. Eindeloze mogelijkheden!

4. Lichtjesfestijn met barbecue

Als je je feestje viert aan het eind van de middag en het begin van de avond, heb je het geluk dat het donker is. Nu kun je namelijk je tuin ontzettend gezellig maken met lichtjes. Maak buiten een knus hoekje met kussens en dekens waar de kinderen lekker kunnen zitten, en.. zet de barbecue aan! Ja, in de winter kun je ook zeker barbecueën. Zet een schaal neer met dingetjes die kinderen kunnen geven aan degene die bij de barbecue staat en zo kunnen de kinderen lekker eten. Als toetje kun je dan ook marshmellows gaan roosteren. Heerlijk! Verder kun je hierbij allemaal leuke, simpele spelletjes bedenken die de kinderen kunnen doen.

5. Skaten en Springen

Wel binnen, maar wel origineel! Stoere kinderen vinden skaten waarschijnlijk ontzettend leuk om te doen voor een middagje. In indoor skatepark De Fabriek in Enschede kun je vrij skaten, lessen volgen en er is een kinderfeestje arrangement! Of ga naar Krazy Kangaroo, het trampolinepark in Enschede. Super actief en super leuk!


Aan Natuur voor elkaar werken mee