Winterse decoraties maken met je kids

Wat doe je op een regenachtige zaterdagmiddag met je kids? Knutselen natuurlijk! Je kunt heel creatief zijn met gewoon een lege wc rol, oude boomstronk of gevallen kastanjes. Dus hier verschillende inspiratie tips voor een gezellig knutsel-middag met je kids! 


Sneeuwsterren maken van oud papier

De kerst staat weer voor de deur en wat is er dan leuker dan het hele huis in kerstsferen te versieren. Door uit oud papier vormpjes te knippen, krijg je de mooiste papieren sneeuwsterren. 


Een oude tak omtoveren

Een oude tak gevonden in het bos? Die kun je mooi versieren met dennenappels of de sneeuwsterren die je geknipt hebt! Door ze aan een touwtje aan de tak te hangen krijg je een mooi kunstwerk om aan de voordeur te hangen of binnen aan de muur. 


Knutsel-dieren van kastanjes

Een grote kastanjeboom in de tuin? Of gewoon veel kastanjes gevonden tijdens het wandelen? Maak hier dan leuke poppetjes mee door de kastanjes met een prikker aan elkaar vast te maken en de poppetjes oogjes en een mondje te geven. 


Kerstmannen van boomstronken

Als je een oude boomstronk schuin af zaagt, kun je op het schuine gedeelte het hoofd van de kerstman verven. Op de rest van de boomstronk kun je dan het lichaam van de kerstman verven. Hiervoor heb je alleen rode, witte en zwarte verf nodig. En zo is je oude boomstronk opeens een grappige kerstman geworden. 


Sinterklaas van lege wc rollen

Veel lege wc rollen over? Geef ze dan een tweede leven door er sinterklaas poppetjes van te maken! Door van papier een mijter te knippen en aan de bovenkant te plakken en door van watten een baard te maken wordt je lege wc rol opeens een leuke sinterklaas versiering! Voor een extra leuk effect, kun je er nog armen en benen aan plakken. 


Foto: https://www.elsarblog.com/decoratie-met-takjes-en-mos-diy/Aan Natuur voor elkaar werken mee