Welkomstkaarten voor aandachtsoorten

Hoe kunnen we zelf natuur dichtbij krijgen?

Overijssel zet zich in voor de natuur! Een aantal planten en dieren verdienen extra aandacht, omdat ze zeldzaam zijn of vooral in Overijssel voorkomen. Dit noemen wij Overijsselse aandachtssoorten. Met simpele maatregelen kan ook jij een aantal van deze soorten een plekje bieden. 

Naast deze aandachtssoorten profiteren ook vele andere soorten van deze maatregelen en wordt onze eigen leefomgeving een stuk levendiger.

En het levert jou ook wat op! Wist je bijvoorbeeld dat een huiszwaluw tot wel 50.000 muggen en vliegjes per week opeet? Dat wilde bijen ervoor zorgen dat de bloemen elk jaar weer zo mooi bloeien? En dat vleermuisjes elke nacht tientallen muggen en insecten vangen? Zo helpen we elkaar!

De welkomstkaarten zijn in ontwikkeling. We willen graag handleidingen maken die makkelijk en goed te gebruiken zijn. Help ons goed bruikbare welkomstkaarten maken! Staat hier alle benodigde informatie begrijpelijk op? Is er behoefte aan meer informatie? Laat het ons weten: natuurvoorelkaar@overijssel.nl

 Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee