Groene schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

Op 13 februari organiseren we een inspiratiebijeenkomst over groene schoolpleinen speciaal voor ambtenaren en bestuurders van Overijsselse gemeenten. Een groen schoolplein draagt bij aan de gemeentelijke opgaven rondom biodiversiteit, klimaatadaptatie, sociale kwaliteit, welzijn en gezondheid. Het is dus een kans voor je gemeente. Ga je ook voor groene schoolpleinen? Meld je hier aan voor de inspiratiebijeenkomst van 10:00 tot 14:00 (inclusief lunch) bij Omni Mobilae in Heino. Ook zijn we op zoek naar zes partnergemeenten die met ons samen willen werken in de realisatie van groene schoolpleinen. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Houd deze website in de gaten en word lid van onze Facebookpagina voor alle up to date informatie! 
Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee