Groene schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

In het najaar starten we met nieuwe, gratis informatiebijeenkomsten voor scholen die graag een groen schoolplein willen. Op 7 november is er een speciale informatie bijeenkomst over hoe je een groen schoolplein educatief kunt gebruiken in de les. Hier kun je je aanmelden. Ook is er op 20 november een fietsexcursie langs goede voorbeelden van een groen schoolplein. Samen met ontwerpster Christiane Orth fietsen we langs 4 pleinen in Zwolle. Dé kans om heel veel inspiratie op te doen en al je vragen te stellen. Aanmelden kan hier. Houd deze website in de gaten en word lid van onze Facebookpagina voor alle up to date informatie! 
Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee