Groene schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

In oktober starten we met nieuwe, gratis informatiebijeenkomsten voor scholen die graag een groen schoolplein willen. Op 9 oktober is er een bijeenkomst in Almelo van 15:30 tot 17:30. Je kunt je al aanmelden! Ook organiseren we dit najaar een speciale informatiebijeenkomst over hoe je een groen schoolplein educatief kunt gebruiken in de les. Houd deze website in de gaten en word lid van onze Facebookpagina voor alle up to date informatie! 
Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee