Groene schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen. Nieuwsgierig waar in jouw buurt al groene pleinen zijn? Check het op deze kaart.

Komende tijd op de agenda

  • Let op: de informatiebijeenkomst voor scholen op 25 maart en de kennisdag op 2 april voor hoveniers, procesbegeleiders en ontwerpers gaan niet door! In verband met de maatregelen rondom het coronavirus worden beide bijeenkomsten verzet naar een later moment dit jaar. Zodra hierover meer informatie bekend is zullen wij dit op deze website melden. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, mail dan naar groeneschoolpleinen@ivn.nl.  
  • We zijn op zoek naar zes partnergemeenten die met ons samen willen werken in de realisatie van groene schoolpleinen. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Houd deze website in de gaten en word lid van onze Facebookpagina voor alle up to date informatie! 

Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee