Groene schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen. Nieuwsgierig waar in jouw buurt al groene pleinen zijn? Check het op deze kaart.

Komende tijd op de agenda

  • Op 5 maart is er van 9:30 tot 16:30 een gratis cursus Train de Trainer bij de Ulebelt in Deventer. Een training speciaal voor procesbegeleiders. Na afloop van de dag heb je een goed beeld van de educatieve mogelijkheden van een groen schoolplein, materiaal dat beschikbaar is en wijze waarop je een team leerkrachten enthousiast weet te krijgen om hun groene schoolplein te gaan gebruiken als buitenleslokaal. Meer informatie en opgeven kan via m.nelissen@ulebelt.nl.
  • Op 25 maart organiseren we weer een informatiebijeenkomst voor basisscholen. Deze bijeenkomst is interessant voor scholen die willen beginnen met het groen(er) maken van hun schoolplein en voor scholen die al bezig zijn. Er zijn verschillende workshops om te volgen. Je kunt je aanmelden via deze link
  • Ook zijn we op zoek naar zes partnergemeenten die met ons samen willen werken in de realisatie van groene schoolpleinen. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Houd deze website in de gaten en word lid van onze Facebookpagina voor alle up to date informatie! 


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee