Hester Walda

Geboren en getogen in Friesland, ben ik opgegroeid tussen de weilanden en de terpen. Regelmatig thuis gekomen met schrammen en blauwe plekken en onder de modder, maar wel lekker gespeeld. Na mijn Havo ben ik naar de middelbare tuinbouwschool Frederiksoord gegaan. Hierna heb ik de HBO opleiding tuin- en landschapsinrichting afgerond. Vervolgens bij Donker aan de slag als ontwerper, waarbij ik de opleiding kinderpsychologie heb gedaan. In mijn rol als adviseur  vind ik participatie met de kinderen een belangrijk onderdeel is. Daarnaast kijk ik ook naar type kinderen, leeftijd en geslacht en eventuele beperkingen. Dit alles is  voor mij van belang om een uitdagende speelomgeving te maken voor ieder kind.

Referenties 

- Diezerpoort, Zwolle: Speelplek de Groene Bieste

Binnen dit project hebben wij de participatie gedaan met de kinderen, ouders en andere gebruikers. We hebben zowel in de voorbereiding (brainstormen) als in de uitvoering kinderen betrokken. We hebben op basis van de input van de participatie het ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is daarna weer gepresenteerd aan de gebruikers

 Binnen dit project heb ik de contacten gelegd, gecommuniceerd tussen de verschillende partijen en ook de daadwerkelijk participatie verzorgd.  De aanleg is gedaan met onze hoveniers die samen met de omwonenden op een zaterdag letterlijk zelf aan de slag zijn gegaan. Ze hebben geplant, houtsnippers op de juiste plaats gezet en geholpen met uitgraven.

https://sportiefzwolle.nl/speelplek-dieze-heet-nu-de-groene-bieste.html

- ZMLK school Boslust, Ommen

Voor deze school hebben we samen met het team en de ouderraad een plan ontwikkeld. Zowel het team van school als de betrokken ouders vanuit de werkgroep hebben meegedacht in de participatie. Dit schoolplein is voor alle kinderen toegankelijk en bespeelbaar. De kinderen op deze school zijn zeer moeilijk lerend en hebben allemaal hun eigen mogelijkheden. Met het plein willen wij kinderen stimuleren in hun mogelijkheden.

Contact 

Mail: hester.walda@donkergroen.nl

Telefoon: 06-42707524

Website: www.natuurlijkspelen.nl of www.donkergroen.nl 


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee