Adviseurs Eetbaar Groen

Hoe kan je eetbaar groen een plek geven op het schoolplein en in het onderwijs? Onze twee adviseurs Eetbaar Groen kunnen een advies op maat geven aan scholen die bezig gaan of zijn met vergroenen. De adviseurs zijn aangesteld vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten. Op deze manier vindt er een mooie samenwerking plaats tussen de programma's Natuur voor Elkaar en Jong Leren Eten. Hieronder stellen ze zich aan je voor. Ook vind je hier hun mailadres. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie! En download onderaan de pagina ook vast de flyer Eetbaar Groen voor inspiratie en informatie.

Taco IJzerman

Sinds 1997 ben ik actief in de biologische groenteteelt als teler en als adviseur. Ik doe dit in het klein en in het groot, van educatief en recreatief in volks- en stadstuinen tot professioneel en productief in tuinbouwbedrijven en op landgoederen. Ik was in mijn eigen tuinderij een paar jaar schooltuinleraar binnen het concept boerderijschool en daarnaast actief op en rond de basisschool van mijn kinderen. Ik hoop de komende maanden op veel Overijsselse schoolpleinen eetbaar groen in te kunnen passen in de plannen voor vergroening. Leerzaam en inspirerend - zodat steeds meer kinderen bijvoorbeeld hun eigen theekruiden, kiwi’s en frambozen kunnen zien groeien en zelf proeven - én behapbaar wat betreft beheer, want alleen dan blijft het ook voor onderwijzers en ouders leuk. Let’s grow! 

Meer informatie over Taco vind je ook op www.moestuincoach.nu.

Heleen Eshuis 

Ik ben Heleen Eshuis en ik werk al ruim 10 jaar voor In het Wild.  Mijn ontwerp- en trainingsbureau voor avontuurlijke groene schoolpleinen, met als doel om kinderen in contact te brengen met de natuur. Daarnaast geef ik trainingen over natuureducatie. Ik geniet enorm als ik kinderen buiten zie ontdekken, spelen en beleven. De verwondering staat bij mij centraal. Als kinderen op jonge leeftijd met de natuur in contact komen, zullen zij op latere leeftijd ook meer zorg hebben voor de omgeving, de natuur. Mijn achtergrond is onderwijs. De natuur implementeren in de school en de pedagogische kant van buitenspelen vind ik een uitdaging!

Een prachtige aanvulling op een groen schoolplein is eetbaar groen. Ik ben erg blij dat er vanuit het programmateam Groene Schoolpleinen Overijssel aandacht voor is en dat wij scholen kunnen helpen om dit onderdeel te integreren in het plein. En het leuke is dat de afmeting van het plein niet uitmaakt. Wij komen graag langs en bekijken de mogelijkheden en geven advies over o.a. verticaal groen. Zo brengen we kinderen ook dichterbij de natuur, en hoe bijzonder is het dat het gewoon op het schoolplein groeit? De smaak van een zelf geplukte aardbei is verrukkelijk.....

Meer informatie over Heleen vind je ook op www.inhetwild.nl.

Contact

Wil je advies over eetbaar groen op je school? Taco en Heleen denken graag met je mee! Je kunt met onze adviseurs Eetbaar Groen in contact komen via onderstaande mailadressen:

Taco IJzerman: IJzerman@natuurenmilieuoverijssel.nl

Heleen Eshuis: Eshuis@natuurenmilieuoverijssel.nl
Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee