Anneke Rodenburg

Ik ben Anneke Rodenburg en mijn hoveniersbedrijf heet ‘Tuin en Vlinder’ met de toevoeging: ‘Van speeltuin tot vlindertuin’. Ik ben Pedagoge, Vakbekwaam en Ecologisch Hovenier en heb inmiddels 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke tuinen, speelbossen, schoolpleinen en andere (speel)terreinen, ook voor kinderen met een beperking. Daarnaast ben ik moeder van 2 jongens die altijd buiten speelden. Ik ben lid van Vakgroep Wilde Weelde, Stichting Springzaad en Groen Cement. Daarnaast schrijf ik (o.a. columns in kwartaalblad ‘Oase’) over groene speelplekken en geef ik presentaties over dit onderwerp.

Ooit begon ik als ontwerpster van tuinen met speelhoekjes voor kinderen, dit is uitgegroeid tot het ontwerpen van natuurlijke speelplekken. ‘Op veel speelplekken konden kinderen geen verstoppertje meer spelen. Men was vergeten gebruik te maken van het mooiste en goedkoopste 'speeltoestel', waarmee grenzeloos gespeeld kan worden: de natuur!’

 Bij het ontwerpen van een schoolplein maak ik graag gebruik van de ideeën van kinderen: zij bedenken dingen die volwassenen niet kunnen bedenken! Originele ideeën zijn nodig voor een goed schoolpleinontwerp, het maakt dat kinderen zich enthousiast en betrokken voelen! Beiden erg belangrijk. 

Contact 

Mail: info@tuinenvlinder.nl

Telefoon: 0570-513027

Website: www.tuinenvlinder.nl


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee