Eetbaar Groen.nu

Wij zijn Linda Timmermans, Bouwie Greenman en Monique Falk en wij werken samen aan projecten vanuit ons samenwerkingsverband Eetbaar Groen.nu.
 Samen brengen wij jarenlange ervaring mee in het aanleggen van groene speelnatuur. In de download onderaan deze pagina vind je een aantal van onze projecten. Onze expertise en ons enthousiasme gaat vooral uit naar het aanleggen van eetbaar groen. Voor groene schoolpleinen bieden wij het liefst (een combinatie met)  Schoolfruit van eigen plein aan.

Referenties 

 • Referentieprojecten Linda:
 1. Basisschool Oostenwind Raalte, Procesbegeleider, hovenier en ontwerper. Ervaring met het ontwerpproces o.a kinderen, ouders en leerkrachten  betrekken. 
 2. Workshops voedselbos aanleggen (o.a het landje Borculo en Het Natuurlijk Huus Raalte): proces begeleider, ontwerper, hovenier, groepen begeleiden in het ontwerpen en aanleggen van hun eigen voedsel landschap. 
 3. Raalte plukt!: procesbegeleider, ontwerper, hovenier, ervaring met het ontwerpen van voedsel in de wijk toegankelijk voor buurten en specifieke groepen mensen. 
 • Referentieprojecten Bouwie:
 1. Basis school OBS de Roxenisse te Melissant; Leertuin Melissant 250m2 als patiotuin van de school. Complete procesbegeleiding van idee vorming tot onderhoud; overleg leraren, betrekken ouders, sponsoren verving, subsidie werving, ontwerp/concept, beplantingsplan, aanleg van de permacultuurtuin, welke in loop der tijd steeds meer een voedselbos werdt. Bouwie was continu de tuinman en ging samen met leerlingen zaaien, zaadbommen maken, onderhoud, oogsten en verwerken, composteren.\
 2. Montessori Basisschool, Schiedam. Aanleg groen schoolplein met voedselbos elementen, gezamenlijke studie in eetbare/geschikte soorten, grondwerk verhogingen met tunnels, wilgenbouwwerken als speelgelegenheid aangeplant en gevlochten als levende bouwwerken (koepels, tunnels).
 3.  Dorps Voedselbosje Bouwdijk te Melissant. Complete procesbegeleiding van idee vorming tot onderhoud; concept vorming met buren, betrekken andere buren, overleg gemeente, subsidiewerving, ontwerp, beplantingsplan, grondwerk, kunstwerken en meubilair, aanleg van het voedselbos, overdracht naar andere vrijwilligers. Het is nu een openbaar buurtvoedselbosje waar de buurt heerlijk uit oogst of van de terugkerende natuur geniet.
 •  Referentieprojecten Monique:
 1. Basisschool Oostenwind Raalte, als procesbegeleider ervaring in het begeleiden en het betrekken van de kinderen/ leerkrachten, ouders en de buurt. 
 2. Raalte Plukt!, als procesbegeleider ervaring in het afstemmen met o.a. gemeente, instellingen en het betrekken van de buurt, leerlingen, leerkrachten en ouders.
 3. Monique heeft ook veel ervaring met het verwerven van subsidies en fondsen.

Contact 

Mail: post@eetbaargroen.nu

Telefoon: 0626436503 (Monique) 

Website: www.eetbaargroen.nuZie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee