Fabian Brökelmann

Mijn naam is Fabian Brökelmann. Van huis uit ben ik ontwerper. Met de groene schoolpleinen heb ik een passie ontdekt voor het proces: ik word er blij van als ik een (tuin-) groep kan inspireren, ontzorgen en helpen om hun droom te realiseren.

 In Amersfoort ben ik sinds 2016 initiator en projectleider van de ‘Werkplaats Groene Schoolpleinen’. Naast het creëren en onderhouden van de groene schoolplein gemeenschap in Amersfoort is het begeleiden van individuele scholen in een jaartraject ‘van prille droom naar eerste werkdag’ onderdeel van het project. Binnen dit project heb ik tot nu toe 4 scholen begeleidt.

Naast deze intensieve begeleiding bied ik scholen een wat compacter traject aan, de STARTHULP. Hierbij neem ik scholen aan de hand die behoefte hebben aan ondersteuning om het proces op gang te brengen. Het doel is dat jouw school hierdoor grip krijgt op jullie situatie: WIE zijn wij, WAT willen wij en HOE komen we daar? Het traject bestaat uit drie sessies met het kernteam schoolplein en kan in 2 tot 4 weken doorlopen worden. Met als resultaat dat jullie een plan van aanpak hebben en klaar zijn om jullie droom te realiseren.

Een solide basis voor een groen schoolplein traject is geen overbodige luxe: de weg naar een duurzaam groen schoolplein vraagt een lange adem en is een stuk makkelijker als je in het begin bewust wordt wat je droom is, waarom je dit wilt en wat je mogelijkheden zijn. Er zijn op dit moment meerdere regelingen waardoor jouw school de kosten voor de STARTHULP (750 EUR) kan dekken.

Contact

Mail: info@samenwerkstad.nl 

Telefoon: 06 48 65 80 98

Website: www.samenwerkstad.nl


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee