Nienke Nijhoff

Natuurbeleving dichtbij – al vele jaren zet ik mij in voor meer groene speelplekken in de openbare ruimte en op schoolpleinen. Met een groot hart voor kinderen en  natuur en met mijn kwaliteiten als verbinder, kennis van groen (bioloog, tuinier) en onderwijs/scholen (centrum voor natuur en milieueducatie en als moeder van 3) heb ik samen met anderen al veel moois gerealiseerd. Ik ben enthousiast, praktisch en creatief. Verankering van het (buiten)onderwijs vind ik een belangrijk aspect op een groen schoolplein - ik werk graag samen met scholen die het plein zien als ‘groen klaslokaal’ en daar een grote meerwaarde zien voor het onderwijs in brede zin.

Referenties 

Parkenschool, De Gentiaan, ‘t Schrijvertje (Apeldoorn) - Draagvlak zoeken en creëren, visievorming, brainstormen leerkrachten en kinderen voor het ontwerp (pakket van eisen), participatie buurt, koppeling openbare ruimte en sociale veranderingen (i.s.m.  gemeente), training en inspiratiedagen leerkrachten bij gebruiken ‘groen klaslokaal’ na realisatie.

De Kleine Johannes (Deventer) - Mede initiatiefnemer avontuurlijk en groen schoolplein, ondersteuning realisatie, coördinatie klusgroep, communicatie en fondsenwerving (als zeer betrokken ouder).

Woeste Willem Speelnatuur (Deventer stadsuiterwaarden) - Initiatiefnemer en doorzetter: mensen en organisaties enthousiasmeren en verbinden, vergunningtraject, voorbereiding aanleg. Nu met stichting: beheer, onderhoud & activiteiten.

Contact

Mail: Buro.lenteregen@gmail.com

Telefoon: 06-17596694 (best bereikbaar tot 14 uur)

Website: in aanbouw


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee