Over ons

We starten een groene schoolpleinenbeweging! Doe jij ook mee?

Samen met haar groene partners heeft provincie Overijssel de ambitie om alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 te vergroenen. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel willen de komende jaren samen met de provincie en andere partners scholen ondersteunen in dit proces. We willen graag een netwerk tot stand brengen waarin we elkaar in Overijssel kunnen inspireren, enthousiasmeren en waar nodig de helpende hand bieden. 

Natuur voor Elkaar

Het vergroenen van schoolpleinen is één van de acties van de uitvoering van het koersdocument ‘Natuur voor Elkaar’ dat met diverse partners is opgesteld. Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Doe jij ook mee? 

Ter inspiratie!

Wil je al wat ideeën voor groene schoolpleinen bekijken? Dat kan! Voor de ontwerp wedstrijd ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’, hebben scholen in Overijssel mooie ontwerpen gemaakt voor hun schoolplein. Bekijk de ideeën, wie weet inspireren ze jou ook!

Contact 

Zie jij ook mogelijkheden voor jezelf om een steentje bij te dragen? Graag! Neem dan contact met ons op via onderstaande mailadressen. We hebben twee verschillende loketten waarbij je terecht kunt voor vragen en opmerkingen.

Scholen en ouders: Wil je contact opnemen namens een school of als ouder? Dan kunt u via e-mail terecht bij: Peter Mol, groeneschoolpleinen@ivn.nl

Bedrijven/Overheden en overig: Wil je contact opnemen namens een bedrijf of overheid? Dan kun je via e-mail terecht bij: Annefloor Zuurbier, groeneschoolpleinen@natuurenmilieuoverijssel.nl


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee