Rozemarijn Weges

Als Ontwerper Spelen bij BTL Advies ben ik de hele dag bezig om speelruimte zodanig in te richten, dat kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Hiertoe is het nodig dat een ruimte, of dat nou een schoolplein is of een speelterrein in de buurt, uitdagend en afwisselend is ingericht. Ik zorg ervoor dat kinderen geprikkeld worden op motorisch, taalkundig, emotioneel en sociaal vlak, en dat doe ik met bij voorkeur natuurlijke materialen en speelaanleidingen. Uiteraard ervaren kinderen dit als: hier kun je heel leuk buiten spelen!

Referenties

- Als procesbegeleider heb ik ervaring met leerlingparticipatie, bijvoorbeeld bij de middelbare school het Assinklyceum in Neede, waar ik met een twintigtal kinderen van de leerlingenraad heb besproken wat zij van het huidige plein vinden en wat er anders zou moeten. Later in het proces heb ik het ontwerp aan de kinderen gepresenteerd en met ze besproken. 

  • Voor project Schijndel Woeste Weide heb ik voor de omwonenden een inloopmiddag georganiseerd waarin ze hun mening over het ontwerp en het terrein mochten geven. Dit uiteraard verwerkt in het definitieve ontwerp. 
  • Voor een speelpark in Beringen (Belgie) heb ik op 2 basisscholen met de voltallige leerlingenraad (25 en 15 kinderen) met alle kinderen een knutselmiddag gehad waarin ze hun wensen konden neerleggen. 
  • Bij De Schakel in Winterswijk heb ik aan de leerlingen- en ouderraad het ontwerp gepresenteerd en ze de keuze voor een groot klim- en klautertoestel laten maken. 

- Als ontwerper ben ik in gesprek met de opdrachtgever, ik inventariseer de wensen en eisen, ik maak een analyse van het terrein, ik voeg daar onze eigen visie aan toe en kom dan tot een ontwerp waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen door lekker te spelen. Variƫrend van:

  • Enkel groene elementen toevoegen (BS Marshof te Zwolle, Triangel te Eerbeek, BS Diermen te Putten),
  • Een compleet nieuw te bouwen school +plein (KC Boekel te Boekel, KS Helen Parkhurst te DenHaag),  
  • Het bestaande plein helemaal op de kop (BS Schakel te Winterswijk, Daltonschool Elserike te Markelo). 

 - Als ondersteuning uitvoering kan ik een technisch ontwerp leveren,  een uitvoeringstekening, ik doe de overdracht van alle gegevens naar bijvoorbeeld calculators en los ter plekke kleine vraagstukken op. 

Contact

Mail: rozemarijn.weges-pera@btl.nl 

Telefoon: 055 3124070/06 30145411 

Website: www.btladvies.nl


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee