Goorse Mixed Hockey Club, Sportaccommodatie Rubensstraat te Goor

Visie en hoe zijn we tot dit voorstel gekomen?


Bij het ontwikkelen van een voorstel speelde vooral de vraag: hoe kunnen we op basis van groene oplossingen komen tot een situatie waarin iedereen zich happy voelt? Hoe kunnen we deze gevoelens combineren met het concreet invullen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als sportvereniging, zeker ook in relatie tot onze directe omgeving. Het hockeycomplex van de GMHC is gelegen en ingebed in een ruime, groene woonwijk.
Eigenlijk waren we al een tijd bezig met het ontwikkelen van een groen complex, zonder dat we dat ons zelf zo bewust waren. Binnen de onderhoudsploeg speelt natuurlijk altijd het punt van: hoe kunnen we het complex zo goed mogelijk onderhouden? Maar ook: hoe doen we dat zo mooi mogelijk! En zo mooi mogelijk, daar word je nog gelukkiger van dan van zo weinig mogelijk werk.
Maar mooi wil niet altijd zeggen dat het alleen om visuele aspecten gaat. Mooi houdt ook in dat er voor wat betreft de natuur veel variëteiten vertegenwoordigd zijn, zowel op het gebied van planten en struiken als op het gebied van dieren. Van vogels en insecten tot egels en eekhoorns. Die zijn hier allemaal. Met andere woorden: de nodige biodiversiteit! En daar kan nooit te veel van zijn….Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee