RKSV Vogido met sportpark het Wooldrik te Enschede

Visie

Met het mee doen aan de actie van de provincie willen we een al langer idee verwezenlijken om te komen tot een meer jaren plan om onze accommodatie breder in te kunnen zetten. Het gemaakte plan zal moeten leiden tot aanpassingen van ons complex om te komen tot een geheel waar jong en oud meer kunnen dan alleen sporten en waar de natuur aansluit op de sportbeleving.


Uitgangssituatie

RKSV Vogido heeft zijn domicilie op het sportpark het Wooldrik en is gelegen tussen de wijken Het Wooldrik en het Hogeland in de gemeente Enschede. het complex grenst verder aan het park het Wooldrik aan de noordzijde en groen en landbouw aan de zuid zijde. Het complex maakt op deze manier deel uit van een groene long in Enschede die via het centrum van Enschede, het park en het sportcomplex verbinding maakt met het natuurgebied het Aamsveen. Uiteraard is er op een voetbalcomplex al het nodige groen te vinden maar dit is vrij eenzijdig met hoofdzakelijk gras.

 De centrale ligging van ons sportpark geeft de mogelijkheid om partijen te binden zoals de wijken het Hogeland en het Wooldrik maar ook het Wooldrikspark, de basisscholen Alfonsusschool en het Wooldrik, het Bonhoeffer college, gemeentelijke plantsoenendienst en Sportaal als eigenaar van het complex. Het gebruik van het complex zal in eerste instantie voor de sport zijn maar met onze plannen willen we net iets meer zijn dan alleen een sportcomplex.Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee