Overijssel Tuiniert!

Overijssel tuiniert

‘Meer Overijsselaren aan het tuinieren krijgen’ dat is het doel van Overijssel Tuiniert. Als je er op gaat letten zie je ontzettend veel versteende voor- en achtertuinen. En dat merken we! Bij een flinke hoosbui kan het water nergens heen en na warme dagen blijven versteende buurten en tuinen extra lang heet.

We kunnen het weer niet veranderen, maar onze omgeving wel. Een groene omgeving, en in dit geval een groene (voor)tuin heeft een aantal voordelen!

  • Regenwater kan makkelijker weg doordat het de bodem in kan zakken
  • In een groene tuin is het tijdens de warme zomerdagen een stuk koeler (soms tot zelfs 8°C verschil).
  • Een groene tuin maakt gelukkiger
  • Je geeft dieren, zoals vlinders en vogels, een plekje om te verblijven en voedsel te halen.

Je tuin vergroenen hoeft helemaal niet zo heel veel moeite te kosten! Je kunt zelfs vandaag nog beginnen door één steen er uit te halen en er een plantje voor in de plaats te planten. Iets groter aanpakken kan ook, door een hovenier in te huren om je tuin te vergroenen. Én natuurlijk zijn er nog een heleboel varianten hier tussen in!


Een versteende en groene tuin naast elkaar.

Help, mijn tuin heeft tegels

In 2019 hebben we een actie gehouden waar mensen hun versteende voortuin konden aanmelden voor een groene make-over. De belangrijkste voorwaarde? De tuin moest tenminste uit 50% steen bestaan. Maar liefst 250 mensen meldden zich aan en 10 tuinen zijn uitgeloot. De eerste tuinen zijn inmiddels vergroend. Natuurlijk geeft dat nu nog niet een goed beeld, maar in het voorjaar laten we voor en na foto's zien!

Websites voor inspiratie

Groei & Bloei via www.groei.nl

Operatie Steenbreek via www.operatiesteenbreek.nl

Welkomstkaarten voor natuurinclusief bouwen 

Groene Lopers via Groen bezig

Minder steen en meer groen via De Levende TuinZie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee