Rondreizende expositie Natuurinclusief Bouwen

Hoe kunnen we gezamenlijk stimuleren dat onze leefomgeving groener wordt en een fijne plek voor vogels, insecten en andere dieren? Ter inspiratie en in het bijzonder voor mensen die willen bouwen of renoveren, reist Natuur voor Elkaar rond met een expositie. 

Natuurinclusief bouwen wil zeggen: natuur en klimaatbestendigheid al vanaf de tekentafel betrekken bij nieuwbouw of renovatie van woning of bedrijfsgebouw. Vaak zijn met kleine aanpassingen en zonder al te veel meerkosten al grote resultaten te boeken! Bijvoorbeeld door het inbouwen van nestplaatsen voor vogels en vleermuizen, of met het aanleggen van een groen dak, ter verkoeling en voor extra opvang van hemelwater. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien welke ingrepen en materialen hun (te bouwen of bestaande) woning en tuin/erf kunnen veranderen in een plek waar vogels, insecten en zoogdieren zich thuisvoelen.

Tubbergen is de eerste etappeplaats van de expositie. Die reist daarna naar de gemeentehuizen van Kampen (3 oktober), Hardenberg (17 oktober) en Olst-Wijhe (20 november).

Waar? Gemeentehuizen Tubbergen, Kampen, Hardenberg en Olst-Wijhe.

Wanneer? Vanaf donderdag 27 juni, 8.30 tot 17.00 uur

Voor wie? Alle geïnteresseerden

Kosten? Gratis

Zien we je op de expositie?


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee