Natuurinclusieve landbouw

De ontwikkeling naar meer natuurinclusieve landbouw - de positieve wederkerige relatie tussen landbouw en de natuur en productie in harmonie met de omgeving - is al enige tijd gaande. Bijvoorbeeld vanuit het provinciale uitvoeringsprogramma Agro & Food. Deze ontwikkeling kan nog verder versterkt worden, wat ook de reden is waarom hij is opgenomen in het programma Natuur voor Elkaar.  

De transitie naar een duurzame landbouw hangt ook vooral samen met het consumentengedrag. De consument kan deze transitie versnellen als hij bijvoorbeeld zijn producten rechtstreeks afneemt (kortere keten) en ziet hij hoe het agrarische bedrijf zijn voedsel produceert en verwerkt. Zo krijgt hij meer gevoel en waardering voor het voedsel, het productieproces en het agrarische bedrijf. De ondernemer krijgt bovendien een hogere marge op zijn producten omdat in de productie- en leveringsketen schakels wegvallen.


Om innovaties op het gebied van natuurinclusieve landbouw te versnellen, zijn in Natuur voor Elkaar zes pilots opgenomen die bezig zijn met landbouw in een positieve samenwerking met de natuur. Kijk bij "meer informatie" hieronder, om meer over de pilots te lezen.Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Ben je op zoek naar meer informatie over de thema’s? Of ben je op zoek naar regelingen en initiatieven omtrent groen en natuur, waar je je bij kunt aansluiten?
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee