Aan de slag!

Welkomstkaarten

Meer natuur creĆ«ren op je eigen (boeren)erf kun je met kleine, simpele stappen makkelijk zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nestkasten of een takkenril aanleggen. Hoe je dit kunt doen, staat stap voor stap uitgelegd op onze welkomstkaarten. Kijk bij downloads om de welkomstkaart voor landschapselementen (voor welkome condities voor knoflookpad, kamsalamander, ringslang, das, hermelijn) en erven (voor welkome condities voor de vleermuis, kerkuil, grauwe vliegenvanger, boeren- en huiszwaluw, bijen, en meer) te bekijken. 

Cursussen

Wil je meer weten over natuur op je erf? Dan worden er ook regelmatig cursussen georganiseerd om je kennis te verbreden en te verdiepen. In 2019 worden de volgende cursussen nog georganiseerd: 

  • Najaar 2019: Natuurondernemer en verdienmodellen (9 dagen)
    Bedoeld voor ondernemers waar gronden in natuurgebieden onderdeel zijn van de bedrijfsopzet. De inhoud omvat niveau 1 uitgebreid met kennis over natuurvlees en verdienmodellen met natuurbeheer. Deze cursus voldoet aan de basis gewenste vakbekwaamheid voor pachters van Natuurmonumenten. Voor meer informatie, kijk hier.

  • Najaar 2019: Inleiding Natuurbeheer en ondernemerschap (6 dagen)
    De specifiek voor Overijssel ontwikkelde cursus Inleiding natuurbeheer en ondernemerschap bestaat uit 6 hele dagen en is bedoeld voor ondernemers die kennis willen maken met natuurlijk graslandbeheer en voor loonwerkers en anderen, die beheer op natuurgrasland uitvoeren in opdracht van een grondeigenaar. Deze cursus wordt door Staatsbosbeheer vereist voor pachters. Voor meer informatie, kijk hier. 


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee