Natuurlijk kapitaal

Onze provincie heeft prachtige natuur en landschappen, een bloeiende toeristische sector, een modern bedrijfsleven en een landbouw die nieuwe wegen vindt met ruimte voor natuur en recreatie. Een provincie die naar de toekomst kijkt. Zo wordt ervoor gezorgd dat ook over 30 jaar nog genoten kan worden van de Overijsselse natuur.

Natuurlijk kapitaal koppelt economie aan natuur. Ondernemen met natuur levert een meerwaarde voor het bedrijf én voor de natuur, de biodiversiteit. Voor de ondernemer levert een groene omgeving een plus op voor de medewerkers, de klanten, producten of diensten, terwijl de natuur opbloeit met natuurlijke aanplant, groene daken en een groene bedrijfsvoering. Natuurinclusief denken en werken betekent rekening houden met de natuur. Bij álle beslissingen die men neemt en alle investeringen die men doet. Ook voor biodiversiteit is (het stimuleren van) natuurinclusief ondernemen van groot belang, omdat de grootste kans van biodiversiteitsherstel juist buiten de natuurgebieden liggen en op de erven en gronden van onder meer (agrarische) ondernemers.

De komende jaren werken we aan het vergroenen van bedrijven in de vrijetijdssector, agrarische sector en bedrijventerreinen. Daarbij werken we samen met de programma’s Agro & Food, Duurzame bedrijventerreinen en in de opgaven voor klimaat en energie.

Kijk hieronder onder meer informatie wat we de komende tijd in jouw sector gaan doen.

Meedoen of vragen? Jessica Winter jv.winter@overijssel.nl of Rob Oostermeijer Oostermeijer@vno-ncwmidden.nl.Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee