Natuurlijk kapitaal

De provincie Overijssel is een provincie met prachtige natuur en landschappen, een bloeiende toeristische sector, een modern bedrijfsleven en een landbouw die nieuwe wegen vindt met ruimte voor natuur en recreatie. Een provincie die naar de toekomst kijkt. Zo wordt ervoor gezorgd dat ook over 30 jaar nog genoten kan worden van de Overijsselse natuur. 

Met dit uitgangspunt is het project “Natuurlijk Kapitaal: Groen ondernemen loont” in 2018 van start gegaan. Dit project biedt Overijsselse ondernemers, die graag natuurinclusiever willen ondernemen, meer informatie en verhoogt bewustzijn over de economische waarde van natuur in de provincie. Wat zijn inspirerende voorbeelden? Hoe kunnen ondernemers een eerste stap zetten? Voor drie sectoren (de vrijetijdseconomie, de landbouw en de maakindustrie) zijn vijf informatieve plattegronden gemaakt. In de plattegronden zijn, naast verhalen van inspirerende koplopers, tips en tricks te vinden om met groen aan de slag te gaan.

Op de plattegronden zijn inspirerende voorbeelden, slimme aandachtspunten en concrete aanknopingspunten voor ondernemers te vinden. Zo komt u meer te weten over hoe u met én voor groen en natuur aan de slag kan gaan. U kunt de plattegronden hier downloaden.

Bent u op zoek naar meer informatie over de thema’s? Of bent u op zoek naar regelingen en initiatieven omtrent groen en natuur, waar u zich bij kunt aansluiten? Klik dan gerust door op deze website. Per thema vindt u de belangrijkste inzichten uit de plattegronden en kunt u actuele en belangrijke informatie vinden, bijvoorbeeld over passende subsidieregelingen. Zo kunt u ook online ontdekken wat groen voor u kan opleveren! Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee