IJsseldelta

De IJsseldelta is een landschap om trots op te zijn. Erkenning als Nationaal Landschap en het daaruit voortvloeiende beleid leveren daar een bijdrage aan. Bestuurders, inwoners en ondernemers zijn overtuigd geraakt van de bijzondere waarde van dit landschap en van de mogelijkheden die dit biedt. Maar daarmee is het beheer van landschapselementen nog niet georganiseerd.

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta en de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta+ zetten zich in voor het landschapsbeheer. Om dit te organiseren en financieren hebben zij verschillende instrumenten gebruikt. De campagne ‘Hart voor de IJsseldelta’ is geïntroduceerd om mensen aan te zetten mee te doen met landschapsbeheer. Ieder op zijn eigen manier.  

Daarnaast is het verhaal van de landschappelijke kwaliteiten en diversiteit aan landschapstypen middels een landschapsbiografie voor het voetlicht gebracht. De verhalen van de deelgebieden Mandjeswaard, Veldiger Binnenlanden en het rivierengebied zijn in deze pilot uitgewerkt. Hiermee wordt aan inwoners, ondernemers, overheden en andere partijen de pracht van het landschap getoond en daarmee de bereidheid aangeboord om er gezamenlijk in te investeren.


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee