De Groene Stadsbeweging

In de Overijsselse steden en dorpen zijn inmiddels behoorlijk wat mensen actief voor groen in hun omgeving. Denk aan de Groene Loper initiatieven, NLDoet, bijenlinten aanleggen, samen de wijk vergroenen en een groene speeltuin aanleggen. Deze initiatieven willen we verbreden en ondersteunen. Met als doel: meer mensen te enthousiasmeren voor duurzame vergroening van hun eigen stad/dorp en daarmee uiteindelijk stad en dorp groener en biodiverser te maken. Zo ontstaat er eigenlijk een soort nieuwe vrijwilliger. 

Samen creƫren we een brede groene dorps- en stadsbeweging. Op dit moment proberen we verschillende initiatieven samen te brengen. Op www.groenbezig.nl vind je straks allerlei groene initiatieven in jouw eigen stad of dorp waar je je, samen met je buren, bij aan kunt sluiten. Hoe leuk is dat?


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee