Groen en Gezondheid

Bij zorg denk je niet gelijk aan groen. Gelukkig is er in de zorgsector de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor de inzet van natuur en groen. Groen doet de gezondheid namelijk goed! Zo hebben we bijvoorbeeld moestuinen en groene wandelroutes bij zorginstellingen aangelegd of nemen we cliënten mee om te werken in natuurgebieden. Het verbeterd het welzijn van mensen met een zorgvraag, draagt bij aan gezondheidsinformatie of helpt gezondheidsproblemen voorkomen. Daarbij is vaak een belangrijke rol voor vrijwilligers weggelegd, die wandelingen of andere aan natuur gerelateerde activiteiten organiseren.

 Met dit project willen we dat vrijwilligerswerk ondersteunen. We versterken en ondersteunen het werk van vrijwilligers die al groene activiteiten ondernemen in de zorg, maar helpen ook bij bijvoorbeeld werving en opleiding. 

Inspiratie

Bij Hof Espelo werken Carintreggeland en Landschap Overijssel met dementerenden in de natuur. Het mes snijdt aan twee kanten: de natuur blijft behouden en het komt de gezondheid en het welbevinden van de deelnemers ten goede. ‘Het geeft me voldoening en zelfwaardering’. Lees het hele verhaal over Hof Espelo hier.


Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Benieuwd wat je in je eigen omgeving kunt doen aan groen? Zodat je je straks bevindt in een groene oase met prachtige Overijsselse dieren? Check onze welkomstkaarten met hele makkelijke tips en help de biodiversiteit een handje!
Ga naar Ga naar

Aan Natuur voor elkaar werken mee